Doorgaan naar hoofdcontent

Ode aan de chesterfield 2

Eerder heb ik de liefde voor de oude chesterfield banken beschreven. Na een hele tijd zonder chesterfield bank te hebben geleefd is er onlangs door bepaalde omstandigheden weer een bank op ons pad gekomen. We kregen de mogelijkheid aangeboden eigenaar te worden van een oude, bruine chesterfield bank die ook nog eens redelijk comfortabel zit. 


Je kunt aan de bank zien dat 'ie er al een heel leven op heeft ' zitten'. Her en der zie je scheurtjes in het leer wat ik impliceer dat er jarenlang plezier is beleefd aan dit meubelstuk. De beschadigde gebruikte staat van de bank zet ik weg onder de noemer vintage. Vintage klinkt in mijn oren aantrekkelijker dan 'gebruikt' of 'beschadigd'. 


De grote rode bank 4-zits bank is inmiddels vervangen voor de chesterfield bank. Het was even wennen maar het resultaat is goed. Met trots kan ik zeggen dat we weer eigenaren zijn van een mooie oude vintage chesterfield bank! Yes!



Reacties

  1. Heerlijk dat je een ode aan de Chesterfield brengt. Dat verdient 'ie dubbel en dwars. Onze sofa is toe aan een reparatie of herstel, aangezien ons hele gezin (kat incluis) vrij intensief op de bank leeft. Maar dat 'vintage', het geleefde, dat vind ik eigenlijk alleen maar mooi.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Patroon voor een kindersjaal

Het is weer een hele tijd geleden dat ik een sjaal heb gebreid. Vandaag heb ik er eentje afgerond.  Deze kindersjaal is gebreid in de Engelse patentsteek.  Wil je ook aan de slag? Hier kun je lezen hoe ik het heb aangepakt. Voor deze sjaal heb ik twee kleuren door elkaar gebreid. 1 bolletje lichtblauw  1 bolletje groen gemêleerd  Breinaalden nummer 7 Zet een aantal steken op dat deelbaar is door 4 + 3 extra steken. Ik heb 27 steken opgezet (6x4+3). Het patroon: Toer 1: *3 r., 1 av* Toer 2: 1 r., 1 av., *3 r., 1 av.,* 1 r. Herhaal de toeren totdat je de sjaal lang genoeg vindt.

Patroon voor een ronde sjaal 4

Deze sjaal heb ik gebreid van resten wol. Voor dit exemplaar heb ik maar twee bollen hoeven gebruiken. Het garen heb ik dubbel gebruikt, grijs en donkerroze. De sjaal heb ik gebreid op rondbreinaalden (nr. 8, 80 cm).  Bij rondbreien is het belangrijk dat je de cirkel goed sluit. Laatst had ik een mooie sjaal gebreid maar doordat de cirkel niet goed gesloten is zit er een verdraaiing in. Het aantal steken dat je opzet is een veelvoud van 4 plus 3 steken. Het patroon voor rondbreinaalden : Toer 1: 3 r, *1 av afhalen, 3 r* Toer 2: 1 av, 1 r afhalen, /*3 av, 1 r afhalen*, laatste 2 steken 1 r afhalen, 1 av. Deze twee toeren vormen het patroon. Deze sjaal is ook te breien op rechte naalden maar dan zul je wel de uiteinden aan elkaar vast moeten naaien. Mocht je het patroon op rechte naalden willen breien, dan gaat het als volgt: Toer 1: 3 r, *1 av afhalen, 3 r* Toer 2: 1 r, 1 av afhalen, /*3 r, 1 av afhalen*, laatste 2 steken 1 av afhalen, 1 r.

Gebreide tas (knitted bag)

Deze tas heb ik gebreid op naalddikte 12. Ik ben begonnen met een aantal rijen boordsteek en vervolgens alles recht gebreid. De binnenkant heb ik gemaakt met resten tafelzeil. De binnenkant heb ik met de hand vastgemaakt aan het breiwerk.