Doorgaan naar hoofdcontent

Sewing a bag

Onlangs heb ik een kamer ingericht als atelier, foto's volgen nog. Nu ik mijn spulletjes opnieuw geordend heb kreeg ik ineens zin om iets te gaan maken. Links en rechts had ik al wat inspiratie opgedaan maar ik kreeg het niet tot een geheel gevoegd.
Na het zien van deze afbeelding werd mijn idee concreter.


Goed het zou iets worden met een uil.  Onlangs heb ik een jute boodschappentas gekocht bij de AH. Dit resulteerde erin dat ik Marktplaats heb afgestruind voor jutezakken die ik voor een prikkie op de kop kon tikken voor je weet maar nooit. Voor dit project wilde ik dus de jutezakken gaan gebruiken.




Een aantal jaren geleden ben ik in Polen op vakantie geweest. Daar heb ik een heel eenvoudige tas gekocht, ook van jute.


Okee, het zou dus een tas met een uil worden. Aangezien ik overweg kan met een naaimachine heb ik enkele tutorials gegoogled: 'hoe maak ik een tas'. Er kwamen verschillende filmpjes van 9 tot 15 minuten. Dat duurt mij allemaal te lang, ik heb namelijk een erg korte spanningsboog. Na even zoeken kwam ik bij dit filmpje uit (duurt maar 1.19 min.).




Na het filmpje 6 keer te hebben bekeken, achteraf gezien had ik ook een langer filmpje kunnen kijken, zat het plan van aanpak in mijn hoofd. Er waren genoeg ideeën verzameld, aan de slag!


Zie hier het resultaat!




Wat zal ik een volgende keer anders doen?
1 Kant en klare hengsels gebruiken voor de tas.
2 Het jute niet van te voren wassen, nu is het minder stevig.
3 Eerst nadenken en dan pas doen!!

Reacties

  1. Ha Trudie.

    Ik zit f op je site te kijken. Deze tas is echt super leuk, uilen zijn TOF! Gebruik je hem ook?

    Groetjes Sharon

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha Sharon,

    De uilen-tas gebruik ik nog niet, het is een prototype, moet nog door ontwikkeld worden ;).

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Patroon voor een kindersjaal

Het is weer een hele tijd geleden dat ik een sjaal heb gebreid. Vandaag heb ik er eentje afgerond.  Deze kindersjaal is gebreid in de Engelse patentsteek.  Wil je ook aan de slag? Hier kun je lezen hoe ik het heb aangepakt. Voor deze sjaal heb ik twee kleuren door elkaar gebreid. 1 bolletje lichtblauw  1 bolletje groen gemêleerd  Breinaalden nummer 7 Zet een aantal steken op dat deelbaar is door 4 + 3 extra steken. Ik heb 27 steken opgezet (6x4+3). Het patroon: Toer 1: *3 r., 1 av* Toer 2: 1 r., 1 av., *3 r., 1 av.,* 1 r. Herhaal de toeren totdat je de sjaal lang genoeg vindt.

Patroon voor een ronde sjaal 4

Deze sjaal heb ik gebreid van resten wol. Voor dit exemplaar heb ik maar twee bollen hoeven gebruiken. Het garen heb ik dubbel gebruikt, grijs en donkerroze. De sjaal heb ik gebreid op rondbreinaalden (nr. 8, 80 cm).  Bij rondbreien is het belangrijk dat je de cirkel goed sluit. Laatst had ik een mooie sjaal gebreid maar doordat de cirkel niet goed gesloten is zit er een verdraaiing in. Het aantal steken dat je opzet is een veelvoud van 4 plus 3 steken. Het patroon voor rondbreinaalden : Toer 1: 3 r, *1 av afhalen, 3 r* Toer 2: 1 av, 1 r afhalen, /*3 av, 1 r afhalen*, laatste 2 steken 1 r afhalen, 1 av. Deze twee toeren vormen het patroon. Deze sjaal is ook te breien op rechte naalden maar dan zul je wel de uiteinden aan elkaar vast moeten naaien. Mocht je het patroon op rechte naalden willen breien, dan gaat het als volgt: Toer 1: 3 r, *1 av afhalen, 3 r* Toer 2: 1 r, 1 av afhalen, /*3 r, 1 av afhalen*, laatste 2 steken 1 av afhalen, 1 r.

Gebreide tas (knitted bag)

Deze tas heb ik gebreid op naalddikte 12. Ik ben begonnen met een aantal rijen boordsteek en vervolgens alles recht gebreid. De binnenkant heb ik gemaakt met resten tafelzeil. De binnenkant heb ik met de hand vastgemaakt aan het breiwerk.