Doorgaan naar hoofdcontent

Home sweet home (badkamer verbouwing)

Ruim twee maanden geleden zijn we begonnen aan de badkamerverbouwing. Het doel van de verbouwing: van een kleine inpandige badkamer, dus zonder raam, naar een grotere badkamer met raam.
Het begon allemaal vanaf een tekening, een digitale weliswaar. Voor het ontwerpen van de badkamer heb ik het programma Google Sketchup gebruikt. Om de badkamer die in de oude situatie 2m bij 2m was groter te maken is er een stuk van de grote slaapkamer afgehaald. In dit stuk slaapkamer zit een raam.
Na het tekenen en denken was het tijd voor slopen. Wat een rotzooi en een puin komt er uit zo'n kleine ruimte.
Al het leidingwerk hebben we zelf, lees ons pap, gedaan, waarvoor onze dank. Wij hebben ervoor gezorgd dat de tie wrapjes bevestigd werden aan de betonmat. 
De vloer hebben we, met hulp van vrienden, zelf gestort.
Ook het tegelwerk heeft mijn vader voor zijn rekening genomen. Het was een heel puzzel- en meet- en denkwerk om deze mooi tegen de muren en op de vloer te krijgen. 
 Het stuken van de muren en het plafond is een klus wat we hebben uitbesteed.
 Na het stuken lijkt de ruimte twee keer zo groot. 
De afwerking heeft wat strubbelingen gekend. In onze badkamer hebben we gekozen voor inbouwkranen, erg mooi maar erg irritant als blijkt dat ze niet werken. Gelukkig zijn we er inmiddels achtergekomen dat het niet aan de kranen ligt maar aan onze CV-ketel die pas twee jaar oud is. Er zat een schroefje vast wat de toevoer van warm water belemmerde. Dankzij een bevriende loodgieter zijn we hier achter gekomen. Toen deze los was konden we eindelijk genieten van de nieuwe badkamer. 
Dankzij de geweldige hulp en vakmanschap van mijn vader is deze badkamer tot stand gekomen. Al met al is de verbouwing erg voorspoedig verlopen, we zijn weer uit de puin en troep. Toch gloren er nieuwe verbouwingsplannen maar dit blijven voorlopig nog ideeën want voorlopig gaan we even niet verbouwen. 

Reacties

  1. Het is allemaal erg mooi geworden. En wat heerlijk dat je dit soort klussen in coöperatie met je vader kan doen! Houd die goede man in ere en geniet van jullie mooie nieuwe badkamer. Mooie reportage, Trudie! - M.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hij is erg mooi geworden Trudie! Mijn complimenten! Gr lizet

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Trudie,
    Dat ziet er weer geweldig uit, geniet er maar van.
    Heeft al iemand een nieuwe klus voor je vader bedacht?

    Groetjes Paulien, dansvriendin van je moeder

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wauw wat is het een PRACHT van een badkamer geworden!

    Home sweet home X

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hallo Trudie,
    Wat zal dat lekker zijn: heerlijk in bad liggen en genieten van die mooie badkamer.
    Als die papa's maar goed zijn in klussen, steek je als dochter toch ook maar weer wat van op!!!!

    Groetjes Marij, nog een dansvriendin van je moeder.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Waar zouden we zijn zonder onze ouders... :-)
    Jullie badkamer is prachtig geworden!
    Ik kwam hier via het Home Sweet Home-project van Barbara. Leuk blog heb je!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Het is echt prachtig geworden !!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Patroon voor een kindersjaal

Het is weer een hele tijd geleden dat ik een sjaal heb gebreid. Vandaag heb ik er eentje afgerond.  Deze kindersjaal is gebreid in de Engelse patentsteek.  Wil je ook aan de slag? Hier kun je lezen hoe ik het heb aangepakt. Voor deze sjaal heb ik twee kleuren door elkaar gebreid. 1 bolletje lichtblauw  1 bolletje groen gemêleerd  Breinaalden nummer 7 Zet een aantal steken op dat deelbaar is door 4 + 3 extra steken. Ik heb 27 steken opgezet (6x4+3). Het patroon: Toer 1: *3 r., 1 av* Toer 2: 1 r., 1 av., *3 r., 1 av.,* 1 r. Herhaal de toeren totdat je de sjaal lang genoeg vindt.

Patroon voor een ronde sjaal 3

Een dagje vrij hebben heeft zijn voordelen. Zo is het me vandaag gelukt om een langdurig project af te ronden namelijk de oker-gele sjaal van ruim 2 meter! De sjaal is gebreid met de valse patentsteek. Dit patroon is vrij eenvoudig te breien als je recht en averecht kunt breien. Het recept voor deze sjaal (20 cm breed, 200 cm lang): 5 bolletjes okergeel garen (naalddikte 4-5) Breinaalden nummer 5 Zet een aantal steken op dat deelbaar is door 4 + 1 extra steek.  Het patroon: Alle naalden: *2r, 2av* eindig met 1 r. Voor deze steek heb je best veel garen nodig, ook is het handig om even een proeflapje te breien om te bepalen hoeveel steken je opzet. Laat die strenge winter maar komen!

Patroon voor een ronde sjaal 5

Het patroon dat ik voor deze sjaal heb gebruikt heet de koordsteek. De sjaal heb ik gebreid van dikke wol op naalddikte 10.  Voor dit patroon zet je een aantal steken op dat deelbaar is door 4 + 2 extra steken.  Het patroon: Naald 1: 2 av., draad achter, 1 av. afhalen, omslag, 1 r., afgehaalde steek overhalen, 2 av. Naald 2: 2 r., 2 av., 2 r. Deze 2 naalden steeds herhalen totdat je de sjaal lang genoeg vindt. Ik heb tot 1.35m gebreid.  Vervolgens naai  je de uiteinden aan elkaar en je sjaal is klaar!