Doorgaan naar hoofdcontent

Gebreide muis (patroon)

Het patroon voor de muis vond ik in een KINDERBREIBOEK. Voor het vervaardigen van deze muis is het belangrijk dat je de techniek van recht breien beheerst en steken kunt meerderen. 
Patroon (ik heb naalddikte 10 gebruikt)

Lijf en kop: 

Zet met zwart garen 6 steken op en brei 4 naalden.
Ga verder met het grijs/geel garen en meerder aan het begin van elke naald 1 steek.
Na 42 naalden niet meer meerderen.
Naald 51: de steken 2 aan 2 samenbreien. Er blijft 1 steek over brei deze recht. Je hebt nu 21 steken, brei verder tot je 54 naalden hebt.
Naald 55: de steken 2 aan 2 samenbreien, brei de steek die overblijft weer recht.
Naald 57: afkanten.
Oor:
Zet met zwart garen 6 steken op. Brei 1 naald, meerder vanaf de 2e naald aan het begin 1 steek tot je 10 steken hebt. Brei nog 2 naalden en kan af.

Staart:

Zet met zwart garen 30 steken op en brei 1 naald recht, kant in de volgende naald af.

De ogen van de muis heb ik gemaakt van vilt en knopen. Zet de muis in elkaar en vul 'm met bijvoorbeeld fiberfill.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Patroon voor een kindersjaal

Het is weer een hele tijd geleden dat ik een sjaal heb gebreid. Vandaag heb ik er eentje afgerond.  Deze kindersjaal is gebreid in de Engelse patentsteek.  Wil je ook aan de slag? Hier kun je lezen hoe ik het heb aangepakt. Voor deze sjaal heb ik twee kleuren door elkaar gebreid. 1 bolletje lichtblauw  1 bolletje groen gemĂȘleerd  Breinaalden nummer 7 Zet een aantal steken op dat deelbaar is door 4 + 3 extra steken. Ik heb 27 steken opgezet (6x4+3). Het patroon: Toer 1: *3 r., 1 av* Toer 2: 1 r., 1 av., *3 r., 1 av.,* 1 r. Herhaal de toeren totdat je de sjaal lang genoeg vindt.

Patroon voor een ronde sjaal 3

Een dagje vrij hebben heeft zijn voordelen. Zo is het me vandaag gelukt om een langdurig project af te ronden namelijk de oker-gele sjaal van ruim 2 meter! De sjaal is gebreid met de valse patentsteek. Dit patroon is vrij eenvoudig te breien als je recht en averecht kunt breien. Het recept voor deze sjaal (20 cm breed, 200 cm lang): 5 bolletjes okergeel garen (naalddikte 4-5) Breinaalden nummer 5 Zet een aantal steken op dat deelbaar is door 4 + 1 extra steek.  Het patroon: Alle naalden: *2r, 2av* eindig met 1 r. Voor deze steek heb je best veel garen nodig, ook is het handig om even een proeflapje te breien om te bepalen hoeveel steken je opzet. Laat die strenge winter maar komen!

Patroon voor een ronde sjaal 5

Het patroon dat ik voor deze sjaal heb gebruikt heet de koordsteek. De sjaal heb ik gebreid van dikke wol op naalddikte 10.  Voor dit patroon zet je een aantal steken op dat deelbaar is door 4 + 2 extra steken.  Het patroon: Naald 1: 2 av., draad achter, 1 av. afhalen, omslag, 1 r., afgehaalde steek overhalen, 2 av. Naald 2: 2 r., 2 av., 2 r. Deze 2 naalden steeds herhalen totdat je de sjaal lang genoeg vindt. Ik heb tot 1.35m gebreid.  Vervolgens naai  je de uiteinden aan elkaar en je sjaal is klaar!