Doorgaan naar hoofdcontent

Ode aan de chesterfield 1

Gisteren zat ik TV te kijken en opeens kwam ie in beeld. Een prachtige groene chesterfield bank. Meteen bekroop bij mij een gevoel van spijt en weemoed. Ongeveer 2 jaar geleden vond ik een prachtige mooie, oude, goed onderhouden chesterfield bank in de kleur antiek groen op Marktplaats. Natuurlijk was die van een oude opa geweest die er bijna nooit op had gezeten. De aanblik van de bank was voldoende om tot een koop over te gaan, dat ie voor geen meter zat boeide niet. 
De bank matchte perfect met de rest van het interieur, het was echt een plaatje, om naar te kijken. Want erop zitten heb ik bijna niet gedaan. Afgelopen voorjaar heb ik 'm verkocht, weer via Marktplaats. Inmiddels was ik tot het inzicht gekomen dat het handig is als een bank enigszins lekker zit. 
Gisteren zag ik 'm dus, op TV, de prachtige bank, precies hetzelfde type en kleur dan wij hebben gehad. Prachtig!!


Reacties

Populaire posts van deze blog

Patroon voor een kindersjaal

Het is weer een hele tijd geleden dat ik een sjaal heb gebreid. Vandaag heb ik er eentje afgerond.  Deze kindersjaal is gebreid in de Engelse patentsteek.  Wil je ook aan de slag? Hier kun je lezen hoe ik het heb aangepakt. Voor deze sjaal heb ik twee kleuren door elkaar gebreid. 1 bolletje lichtblauw  1 bolletje groen gemĂȘleerd  Breinaalden nummer 7 Zet een aantal steken op dat deelbaar is door 4 + 3 extra steken. Ik heb 27 steken opgezet (6x4+3). Het patroon: Toer 1: *3 r., 1 av* Toer 2: 1 r., 1 av., *3 r., 1 av.,* 1 r. Herhaal de toeren totdat je de sjaal lang genoeg vindt.

Patroon voor een ronde sjaal 3

Een dagje vrij hebben heeft zijn voordelen. Zo is het me vandaag gelukt om een langdurig project af te ronden namelijk de oker-gele sjaal van ruim 2 meter! De sjaal is gebreid met de valse patentsteek. Dit patroon is vrij eenvoudig te breien als je recht en averecht kunt breien. Het recept voor deze sjaal (20 cm breed, 200 cm lang): 5 bolletjes okergeel garen (naalddikte 4-5) Breinaalden nummer 5 Zet een aantal steken op dat deelbaar is door 4 + 1 extra steek.  Het patroon: Alle naalden: *2r, 2av* eindig met 1 r. Voor deze steek heb je best veel garen nodig, ook is het handig om even een proeflapje te breien om te bepalen hoeveel steken je opzet. Laat die strenge winter maar komen!

Patroon voor een ronde sjaal 4

Deze sjaal heb ik gebreid van resten wol. Voor dit exemplaar heb ik maar twee bollen hoeven gebruiken. Het garen heb ik dubbel gebruikt, grijs en donkerroze. De sjaal heb ik gebreid op rondbreinaalden (nr. 8, 80 cm).  Bij rondbreien is het belangrijk dat je de cirkel goed sluit. Laatst had ik een mooie sjaal gebreid maar doordat de cirkel niet goed gesloten is zit er een verdraaiing in. Het aantal steken dat je opzet is een veelvoud van 4 plus 3 steken. Het patroon voor rondbreinaalden : Toer 1: 3 r, *1 av afhalen, 3 r* Toer 2: 1 av, 1 r afhalen, /*3 av, 1 r afhalen*, laatste 2 steken 1 r afhalen, 1 av. Deze twee toeren vormen het patroon. Deze sjaal is ook te breien op rechte naalden maar dan zul je wel de uiteinden aan elkaar vast moeten naaien. Mocht je het patroon op rechte naalden willen breien, dan gaat het als volgt: Toer 1: 3 r, *1 av afhalen, 3 r* Toer 2: 1 r, 1 av afhalen, /*3 r, 1 av afhalen*, laatste 2 steken 1 av afhalen, 1 r.